Tyxo.bg counter

Грижа за кожата, жени 50+

Грижа за кожата, жени 50+ Съвети за грижа за кожата, които всяка жена над 50-те трябва да знае

Вероятно вече знаете защо е небходимо да полагате грижи за вашата кожа. След 50-те, обаче, всичко се променя. Хормоналните промени, намаляването на количеството на колагена и натрупаните увреждания от околната среда, обуславят необходимостта от полагането на по-сериозни грижи за кожата в тази възраст.

Слагайте слънцезащитен крем всеки ден - Първото нещо, което трябва да слагате на лицето си всяка сутрин, независимо дали на вън е слънчево или вали, трябва да е слънцезащитен крем най- малко 40SPF. Ако прекарвате времето си навън през целия ден, то трябва да го нанесете повторно. Никога не е прекалено рано да започнете да прилагате слънцезащитен крем, тъй като слънчевите увреждания са основната причина за появата на кафяви петна, бръчки и рак на кожата. Ако направите слънцезащитния крем част от ежедневните си навици за грижа за кожата, може да предотвратие някои от тези увреждания. Важно е да не забравяте и кожата на ръцете си. Носете кремът в дамската си чанта, за да можете да го прилагате всеки път, когато миете ръцете си.

Грижа за сухата кожа - За да запазите кожата си в добро състояние, е най-важно да я поддържате овлажнена през целия ден. Не използвайте гореща вода. Тя само ще премахне естествените масла от кожата ви. По- добре използвайте хладка вода. Използвайте овлажнители и масла. Прилагайте ги преди лягане и преди да си сложите грим.

Ексфолирането е ключ към красивата кожа - С напредването на възрастта, то става задължително. Препоръчително е да ексфолирате, както лицето, така и тялото си всяка седмица.

Използвайте околоочен крем - Първите признаци на стареене обикновено се появяват около очите. Кожата около очите е много тънка и там сякаш се отпечатва всяка наша усмивка. Ето защо е добре да не забравяте околоочния крем.

Използвайте продукти с хиалуронова киселина и ретинол - Причината кожата ви да започне да губи младия си вид е, че естествените запаси на колаген и еластин в тялото ви намаляват. Използването на хиалуронова киселина и ретинол ще стимулира кожата ви да произвежда повече колаген.

Не използвайте матови гримове - С течение на времето кожата започва да губи естествения си блясък, така че е добре да избирате гримове, които ще я накарат да засияе.

Препоръчваме Ви тези продукти

Комплект многофункционален крем + крем за ръце с подарък лосион за тяло SPF50+ - Ciccarelli

Комплект многофункционален крем + крем за ръце с подарък лосион за тяло SPF50+ - Ciccarelli

Комплект многофункционален крем + крем за ръце с подарък лосион за тяло SPF50+ - CiccarelliМногофунк..

79.95 лв.

Хидратиращ дневно-нощен крем за лице против бръчки - Hyaluron Fusion 50+ - Delia

Хидратиращ дневно-нощен крем за лице против бръчки - Hyaluron Fusion 50+ - Delia

Хидратиращ дневно-нощен крем за лице против бръчки - Hyaluron Fusion 50+ - DeliaПродуктът е подходящ..

14.95 лв.